- سعید کشاورز
- ۱۲ آبان ۱۳۹۹

E-A-T و YMYL: چطور سئو داخلی سایت خود را تقویت کنیم؟
در این نوشته مفاهیم E-A-T و YMYL شرح داده میشوند و نکات عملی استفاده از این نکات برای تقویت سئو داخلی سایت ذکر خواهند شد. برخی معتقدند امروزه E-A-T یکی از فاکتورهای مهم برای موفقیت در سئو است. برخی نیز معتقدند که تعاریف برای این مفهوم بیش از حد بزرگنمایی شده است.
سوالاتی که در مورد E-A-T مطرح میشود به شرح زیر است:
- آیا این مفهوم یک عامل مستقیم در رتبه بندی سایت محسوب میشود؟
- آیا این مفهوم یک عامل غیر مستقیم در رتبه بندی سایت است؟
- و یا اصلا E-A-T در رتبه بندی سایتها تاثیر ندارد؟
مفهوم E-A-T نام اختصاری کلمات زیر است:
- Expertise – (تخصصی بودن)
- Authoritativeness – (اعتبار داشتن)
- Trustworthiness – (قابل اعتماد بودن)
گوگل در مقالهای تحت عنوان “چگونه گوگل با اطلاعات غلط مبارزه می کند؟” به طور ضمنی تایید می کند که E-A-T یکی از سیگنالهای رتبهبندی محسوب می شود.
در این مقاله ذکر شده است که:
“سیستم رتبه بندی ما ... به طور خاص برای شناسایی سایتهای تخصصی و دارای اعتباری که مورد اعتماد هستن، طراحی شده است”
پس با توجه به متن بالا آیا میتوان گفت E-A-T یک فاکتور در رتبه بندی سایتها هست؟
پاسخ: میتواند باشد ولی لزوما اینطور نیست!
به عبارت زیر نیز که باز در همین مقاله ذکر شده است توجه کنید:
“الگوریتمهای گوگل سیگنالهای مربوط به صفحاتی که قابل اعتماد و دارای اعتبار و مرتبط هستند را تشخیص می دهند.”
این جمله باعث میشود اینطور به نظر برسد که مفهوم E-A-T شبیه یک فاکتور غیر مستقیم در رتبه بندی در نظر گرفته شود.
اما واقعا این خبر جدیدی نیست! گوگل همیشه سعی کرده و میکند که الگوریتمهای خود را تا حد ممکن شبیه انسان بسازد. اگر شما قبل از بوجود آمدن مفهوم E-A-T در حال انجام سئو بودید مفاهیمی مثل ارتباط، اعتبار و اعتماد را به خاطر میآورید. گوگل از مدتها قبل، از این مفاهیم (هویت، اعتبار، اعتماد و ارتباط) در سیستم رتبه بندی خود استفاده میکند.
اما گوگل هیچوقت کامل نبوده و همچنین رفتار کاربران و تکنولوژیها همواره در حال تغییر و تکامل هست. و این جایی هست که ارزیابی کنندگان جستجو وارد میشوند. (گوگل انسانهای آموزش دیده ای را برای ارزیابی کیفیت نتایج جستجو در استخدام خود در میآورد)
گوگل با استفاده از ارزیابی کنندگان کیفیت جستجو، نتایج جستجو را مورد آزمایش قرار میدهد و به عنوان نمره E-A-T جمع آوری میکند. اما نمره E-A-T جمع آوری شده توسط گوگل عامل رتبه بندی نتایج در گوگل نیستند. گوگل گفته است که دادههای جمع آوری شده مستقیما بر رتبه بندی هر وبسایت تاثیر نمیگذارد.
پس حتی اگر E-A-T عامل رتبه بندی مستقیم نباشد ولی میتواند به شما در رتبه بندی کمک کند. (شاید در آینده، بسیار تاثیر گذار باشد!)
چرا؟
برای درک این موضوع مهم است که دقیقا بفهمید E-A-T چیست و چرا برای سئو داخلی اهمیت دارد.
در این نوشته مفاهیم E-A-T و YMYL شرح داده میشوند و نکات عملی استفاده از این نکات برای تقویت سئو داخلی سایت ذکر خواهند شد.
واقعا google’s E-A-T چیست؟
مفهوم E-A-T نام اختصاری کلمات زیر است:
- Expertise – (تخصصی بودن)
- Authoritativeness – (اعتبار داشتن)
- Trustworthiness – (قابل اعتماد بودن)
ارزیابی کنندگان گوگل (Google raters) در کل از این چاچوب (E-A-T) برای ارزیابی کردن تولید کنندگان محتوا، صفحات وب و سایتها استفاده میکنند. در کل گوگل میخواهد اطمینان حاصل کند که سایتهای دارای محتوای با کیفیتتر در رتبه بندی نتایج گوگل نسبت به سایتهای دارای محتوای بیکیفیتتر در جایگاه بالاتری قرار گیرند.
حال بیاییم هر یک از این عوامل (E-A-T) را به طور جداگانه بررسی کنیم:
Expertise – (تجربه و تخصص)
آیا فردی متخصص محتوای شما را مینویسد؟
منظور از فرد متخصص کسی هست که دانش و درک کافی را در زمینه کاری شما دارد تا بتواند درباره موضوعات کاری شما صحبت کند و بنویسد و اطلاعات کافی در خصوص چالش های آن فیلد کاری داشته باشد. بعضی از موضوعات به تخصص کمتری نیاز دارند.
بسیاری از مردم خیلی خوب مینویسند و به بررسی محصولات و رستورانها میپردازند که بسیار مفید هست. بسیاری از مردم تجربههای زندگی خود را در فرومها، بلاگها و ... به اشتراک میگذارند. گوگل برای این نوع محتواها نیز ارزش قائل است چون آنها را به نوعی تجربه و فرد نویسنده را متخصص آن تجربه میداند. پس اینطور نیست که گوگل این محتواها را به علت اینکه تخصصی نیستند و آن فرد آموزش تخصصی ندیده است، جریمه کند.
اساسا گوگل میخواهد لینکهایی برای سایتها ارائه کند که محتوای مفید، جامع، مرتبط و درست منتشر کردهاند.
نشان دادن تخصص و نوشتن محتوای تخصصی به ویژه در زمینههای حقوقی، مالی، پزشکی و ... بسیار حائز اهمیت است. چون مردم برای یافتن پاسخ سوالات و چالشهای خود سراغ وبسایت شما میآیند. در نتیجه ارائه محتوای غلط به شدت برای سئو سایت شما تاثیر منفی دارد.
گوگل نمیخواهد کاربران خود را (جستجو کنندگان در گوگل) به سایتهایی بفرستد که کاربران را گمراه میکنند و اطلاعات نادرست به آنها میدهند. بنابراین اطمینان حاصل کنید افرادی که محتوای شما را ایجاد میکنند، افرادی متخصص باشند.
Authoritativeness – (اعتبار داشتن)
گوگل از پیج رنک (page rank) برای درک اعتبار سایتها استفاده میکند. این بدان معناست که لینکها یکی از سیگنالهای اعتبار بخشیدن برای سایتها به حساب میایند. مخصوصا لینکهای با کیفیت. پس جایی که تخصص و تجربه (Expertise) باشد و دیگران این مساله را تشخیص دهند، Authoritativeness اتفاق می افتد.
این موضوع میتواند به صورت لینک، منشن کردن، اشتراک گذاری، بررسی یا هر نوع نقل قول دیگری باشد. به عبارت دیگر Authoritativeness همان شهرت یا اعتبار شماست. بهترین روش ساخت Authoritativeness ایجاد محتوای مفید است.
Trustworthiness – (قابل اعتماد بودن)
برای جلب اعتماد مردم و همچنین موتور جستجوی گوگل باید سخت کار کنید. شما میخواهید مردم به برند یا بیزینس شما اعتماد کنند، آن را تایید و از شما خرید کنند. یکی از راههای افزایش Trustworthiness برجسته کردن اعتبار ایجاد کنندگان محتوا است.
به دیگر فاکتورها مثل توصیفات دیگران، تاییدها و دیگر موارد نیز توجه کنید. مردم باید احساس کنند که میتوانند به تمام اطلاعات وبسایت شما اعتماد کنند. به همین ترتیب گوگل میخواهد سایتها را براساس محتوای مورد اعتماد کاربران رتبه بندی کند.
اعتماد (trust) همچنین با مفهوم YMYL پیوند میخورد.
YMYL چیست؟
وبسایتهایی که در زمینه فروش محصولات، ارائه خدمات یا اطلاعات فعالیت دارند و میتوانند بر شادی، سلامتی، مسائل مالی و یا امنیت کاربران تاثیر بگذارند، توسط YMYL گوگل دسته بندی میشوند.
مخفف کلمه YMYL
- Your Money or Your Life
گوگل اینگونه از سایتها را با استانداردهای بالا بررسی میکند. صنعتهایی مثل ecommerce، financial، services، healthcare و legal. پس مطمئن شوید محتوای شما که در سایتتان ارائه میشود، به مردم کمک کند و به کسی آسیب نرساند. به عبارت دیگر به کاربران خود احساس امنیت بدهید.
چرا توجه به مفهوم E-A-T برای سئو مهم است؟
از زمانیکه من یادم هست گوگل میگوید محتوای عالی ایجاد کنید. پس جای تعجب ندارد که گوگل برای محتوای با کیفیت و استاندارد بالا ارزش قائل است. بین آنچه که گوگل به عنوان محتوای با کیفیت در نظر میگیرد و آنچه در نتایج جستجو نشان داده میشود، رابطه روشنی وجود دارد. آنچه مشخص است مفهوم E-A-T در نتایج ارگانیک نقش دارد. و این بدان معنا است که باید E-A-T را در استراتژی سئو خود مورد توجه قرار دهید.
محتوای با کیفیت چیست؟
هر محتوایی که تولید میکنید باید هدفی داشته باشد. محتوا باید بتواند برای کاربران شما منفعت داشته باشد.
طبق دستورالعملهای ارزیابی کیفیت جستجو، صفحات با کیفیت صفحاتی هستند که موارد زیر در آنها رعایت شده است:
- در بالاترین سطح از Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness (E-A-T) قرار داشته باشد.
- عنوان (title) توصیفی و مفید و محتوای اصلی راضی کننده.
- اطلاعات مفید درباره اینکه چه کسی مسئول است مخصوصا اگر وبسایت فروشگاهی دارید که درگاه پرداخت دارد. باید اطلاعات مفیدی در مورد خدمات مشتری داشته باشید.
- شهرت مثبت وبسایت و یا کسانی که تولید کننده محتوای وبسایت هستند.
با کیفیتترین صفحات، صفحاتی هستند که در بالاترین سطح E-A-T قرار دارند. همچنین گوگل اعلام کرده است که E-A-T برای انواع مختلف سایتها (سایتهای مد، طنز، سرگرمی، خبری، فرومها و پرسش و پاسخی) اعمال میشود. در نتیجه اولویت شما باید خلق محتوایی باشد که کاربر هدف شما میخواهد. یعنی محتوایی که به نیازها و چالشهای کاربر هدف بپردازد و برای او ارزش خلق کند. پس ایجاد صفحات با کیفیت برای وبسایت به شما کمک میکند رتبه بهتری در نتایج گوگل کسب کنید. (گفتن اینها راحتتر از انجام آن است!)
محتوای بی کیفیت چیست؟
محتوای بی کیفیت در واقع عکس تمام مواردی است که در بالا ذکر شد. همانطوری که گوگل میگوید:
“صفحاتی که هدف خاصی در ارائه محتوای مفید ندارند و تلاشی برای کمک به کاربران نمیکنند و یا صفحاتی که شایعه پراکنی می کنند و باعث آسیب رساندن به کاربران میشوند و اطلاعات نادرستی به آنها میدهند که موجب گمراهی کاربران میشوند، باید امتیاز کمتری داشته باشند.”
پس اگر محتوای با کیفیت به رتبه بندی شما کمک میکند در نظر داشته باشید که محتوای بیکیفیت نیز برای رتبه بندی شما در گوگل تاثیر منفی دارد. در نتیجه اگر محتوای نادرستی داشته باشید که هدف خاصی ندارد و یا چیزهایی دارید که به تجربه کاربر آسیب میزند، بعید است گوگل سایت شما را در نتایج جستجو (SERP) به کاربران پیشنهاد دهد. به طور خلاصه، E-A-T پایین به معنای محتوای بد است، محتوای بد به معنای سئو بد است و سئو بد هم یعنی بازدید و نرخ تبدیل پایین.
چطور E-A-T سایت را بهبود ببخشیم؟
امیدوارم تا به اینجا اهمیت E-A-T را به خوبی درک کرده باشید.
چگونه میتوانید اطمینان حاصل کنید که محتوای وبسایت شما از کیفیت بالایی برخودار است و همچنین باعث بهبود سئو و ارتقای رتبه شما میشود؟
در اینجا به برخی از روشهایی که وجود دارد اشاره میکنیم:
- هویت نویسندگان سایت خود را مشخص کنید
در وبسایت خود صفحه ای برای هر یک از نویسندگان خود شامل موارد زیر را داشته باشید:
- نام و نام خانوادگی
- تصویر شخص (عکس پروفایل)
- عنوان شغلی
- نوشتن بیوگرافی نسبتا مفصل
- اطلاعات تماس
- معرفی شبکههای اجتماعی
- درج اطلاعات تماس و دسترسی آسان آن برای کاربران
آیا کاربران یا مشتریان وقتی وارد صفحات سایت شما میشوند پیدا کردن اطلاعات تماس و همچنین دریافت پشتیبانی وجود دارد؟ پس مطمئن شوید که در صفحه اصلی یا در فوتر سایت خود به صفحات درباره ما و تماس با ما لینک داده باشید. و اگر این صفحات را در سایت خود ندارید همین الان آنها را بسازید.
- حذف محتواهای بیکیفیت و غیر مرتبط با حوزه کاری و یا بهبود آنها
شما باید تصمیم بگیرید که محتواهای قدیمی و بی کیفیت را یا پاک کنید یا بهبود دهید.
برخی از روشها برای افرایش E-A-T:
- از شخص معتبرتری بخواهید آن را بنویسید.
- به نوشته خود نقل قول کارشناسان، دادههای آماری، منابع و مستندات اضافه کنید.
- خوانایی محتوای خود را با رعایت اصول نگارشی بالا ببرید.
- برای کاملتر کردن نوشته خود اطلاعات بیشتری به آن اضافه کنید.
- عنوان جدید و بهتری بنویسید.
- جذابیتهای بصری به آن اضافه کنید مثل عکس، ایفوگرافیک، جدول، نمودار و ... .
- به محتوای خود ویدیو اضافه کنید (ویدیو باعث میشود بازدید کنندگان زمان بیشتری را در آن صفحه بمانند.)
- برند سازی کنید (اعتبار تجاری مثبت)
برند سازی برای رشد بیزینس شما و بهبود E-A-T کلید اصلی محسوب میشود. اگر شما بتوانید محتوا و آمارهای ارزشمند برای کاربران هدف خود به اشتراک بذارید، میتوانید آنها در مسیر تبدیل شدن به مشتری قرار دهید. پس محتواهای با کیفیت و ارزشمند میتواند شما را به عنوان رهبر بازار خودتان معرفی کند.
جمع بندی
ما در این مقاله بررسی کردیم که آیا E-A-T یک فاکتور در رتبه بندی محسوب میشود یا نه؟!
در حال حاضر که به اینجا رسیدهایم، شاید سوال بالا، پرسش درستی نباشد! بیایید همه فاکتورهای رتبه بندی را برای لحظهای فراموش کنیم و فقط به مخاطب هدف خود فکر کنیم. پس اگر به مخاطبان خود فکر کنید برای آنها محتوای آموزنده، مفید، کاربردی و با کیفیت تولید میکنید و به آنها در رسیدن به مقاصدشان و برطرف کردن نیازها و چالشهایشان کمک میکنید. و این یعنی همه آنچه که گفتیم!
زهرا صالحی (۱۳ آبان ۱۳۹۹)
ممنون از مطلب خوب و مفیدتون.